Kat Kaloriferi

Kat Kaloriferi Modelleri, Termoakım Katı Yakıtlı Kazanlar

Kat kaloriferi mekanların ısınma ve sıcak su ihtiyacının giderilmesinde kullanılan bir ısıtma ürünüdür. Isıtılacak yerin büyüklüğüne göre ürün seçimi yapılmalıdır. Katı yakıtlı kazan olarak tabir edilen kat kaloriferleri katı yakıtlar ile kullanılırlar. Daire, villa, müstakil ev gibi büyüklüğü değişiklik gösteren her alanda kat kaloriferleri kullanılabilir. Isıtma ihtiyacının yanı sıra sıcak su ihtiyacı da bu ürünler ile karşılanabilir. Bu ürünler için kat kaloriferi sobası şekline bir tabir de kullanılır ama bu çok doğru bir anlatım değildir.

Katı Yakıtlı Kazan Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Kat kaloriferi kullanmaya karar verdiğinizde ürün seçiminde dikkatli olmanız gerekmektedir. Ürün seçimi yapılırken bir uzmandan destek alınması çok önemlidir. Binanın büyüklüğüne, petek uzunluğuna ve bazı diğer etkenlere göre hesaplamalar yapılarak uygun büyüklükte bir kazan seçilmelidir. Doğru yapılan kazan seçimi size uzun yıllar konforlu bir ısınma ve sıcak su kullanma imkanı sunar. Buna karşın yanlış bir seçim, kullanımınızı sürekli sekteye uğratacaktır.

Kat Kaloriferi Maliyeti

Katı yakıtlı kazan kurulum maliyeti değişiklik gösterebilecek bir maliyet kalemidir. Bunun için öncelikle yukarıda belirttiğimiz gibi doğru ürün seçimi önemlidir. Zira yanlış ürün seçimi maliyetlerinizi yükseltebilir. Bunun yanında kurulacak tesisat gibi diğer etkenler de kazanın montajlanacağı yere paralel olarak değişiklik göstereceği için maliyet hesabı çıkarma aşamasında bir uzman desteği çok önemlidir. Yanlış yapılan tesisatlar verimli çalışmayı sekteye uğratacağı için ekstra maliyetler ile karşılaşmanıza sebep olabilir.

Katı Yakıtlı Kat Kaloriferi Ne Kadar Yakar?

Isınma ihtiyacında harcanan ürün miktarı için bir çok etken önem arzetmektedir. Konum, izolasyon ve kişisel tercihler başlıca etkenler arasında sayılabilir. Bunun yanında tesisat ve doğru konumlandırma da önemlidir. Ayrıca dikkat edilmesi gerek en önemli hususlardan biri de kat kaloriferi temizlik ve bakımının periyodik olarak yapılmasıdır.

Temizlik ve Bakım

Uzun süreli ve yüksek verimli kullanım için katı yakıtlı kazanların temizleme ve bakımı periyodik olarak yapılmalıdır. Ürünlerin kullanım kılavuzları ve yetkili servislerin yönlendirmeleri en doğru şekilde temizliğin nasıl yapılacağı hakkında yol gösterici olacaktır. Ayrıca kat kaloriferleri yetkili servisler tarafından yılda en az bir kere bakımdan geçirilmelidir.

image